so very very tired

Jag har haft en supertrevlig helg =) kul att Emma och Johanna har varit hemma och så himla kul att få umgås med Hanna, LillHanna och Emma och Johanna. Vi har haft en riktigt tjejhelg.
Kollat brännboll har vi gjort.
Jag och Luviz blev lata igår och beställde mat från Great Eastern...det va mumma!

Idag har vi varit och fika gofika hos Luviz farmor och farfar och även varit på marknad i sävar och ätit gomiddag hos Luviz föräldrar. Det va supergott.

Jag har även hunnit med att repa lite ikväll med familj och släkt..kul! gick riktigt bra ikväll =)

Nu är jag trött!


take a walk on the vindsida...

Gud va skönt det va att gå nydalasjön runt idag med Annelie och hundarna =)
Lite kul va det ju faktiskt att jag hade lyckats köpa exakt likadana skor som Annelie och dessutom hade nästan likadana byxor på oss. Sånt som händer antar jag.

Jag lyckades även med konsten att "försova" mig till baslektionen som va nu ikväll 20.00. Jag tog en nap. Vaknade och hade minnesförlust i dryga 40 minuterna. Hade heeeelt glömt bort baslektionen. Illa Madde illa!

Imorn är det fredag och jag har en bra känsla inför morgondagen =)

I put some new shoes on and suddenly everything is right...

Blåsväder är nästan värre än regn... eller jo det är värre än regn. Speciellt då det blåser såhär mycket. Jag vet inte om det är just för att det blåser så otroligt mycket eller om det är lågtryck men jag har en tendens att få så himla ont i huvudet när jag är ute en längre tid i sån här blåst. Är det bara jag?

Idag for iaf jag och Älskling till intersport och jag fick köpa mig ett par springskor. Hittade ett par som va nedsatta i pris till 690kr. Helt okej pris! =)



Ihelgen blire det brännboll =)

I need a superhero mattesnille....

Fick hela 5 poäng av 29 på delprovet i matematik B. Det är ju nästan pinsamt. 11 poäng va G. Alltså fick jag IG. Men som plåster på såren behöver jag inte göra omprov. Men helt seriöst. Jag Madelene Andersson går matematik B på distans. Trodde jag att jag skulle klara det eller? Jag tror jag ger upp nu. Är så sjukt mycket som jag inte fattar som bara ligger och pyr långt där borta i vecka 1 och vecka 2 och vecka 3. Nu är det vecka 5 och jag har inte ens gjort vecka 4. Jag är körd. Jag lägger ner. Ska mejla läraren och höra vad hon säger om detta. Har jag ens en chans att lyckas? Jag menar även om jag går in på NTI-skolan och pratar med nån lärare nångång i veckan så går det nog inte ändå. Kanske om jag inte gjorde nå annat än att hänga på skolan och det går ju liksom inte.
Jag behöver en lärare och en skolbänk!

Tack och hej!

By The Way! Siri har kommit in i en "pippa" period... vet inte om vi ska skratta eller gråta. Men vi skrattar för det mesta =) för hon är så sjukt dålig på det. Hon dimper ner med huvudet i golvet hela tiden och stackars min lilla tiger. Han är utsatt.

Don't pop me down

Oj vad man har diggat till dom här... sommar 2002 =)


action

Oj va vi sett polishelikoptrar här idag... Luviz hörde tillochmed skottlossningen...spännande.

Väldigt tråkigt dock att dom sköt en polishund...stackars lilla vovven =(

vad hände med tiden?

eller iaf vad hände med dagarna? det va dessutom alldeles för längesen som jag bloggade senast... ajajaj! inte bra..skärpning Madde.

Jag skyller på att jag helt enkelt inte har orkat att blogga. Jag har loggat in på min blogg ungefär en gång/dag sen senast och tänkt att jag ska skriva nånting och har då tänkt att jag har alldeles för mycket att skriva om att det blir alldeles för jobbigt/tråkigt att läsa det inlägget. Nu har jag däremot glömt bort en hel del och passar därför på att blogga =)

Denna vecka som varit har innehållit lite basspelande och lite grilla/spel/kubbkväll med Jenny och Hanna samt filmkväll med Jenny och Hanna... vi såg Twilight..fy farao vilken bra film =)
Jag och Luviz har fått fara till veterinärern med Siri p.g.a. att hon började halta. Vi hamnade hos distriktveterinärerna i Vännäs. Mycket bra ställe tycker jag. Det visade sig vara en infektion i en klo/tå. Förmodligen har hon helt enkelt fått sig en smäll som har lett till en infektion. Lillvovven äter nu antiinflamatoriskt och penicillin. Hon har redan slutat halta.. Kan även berätta att efter att hon fått lugnande sprutan så bajsade hon på golvet i behandlingsrummet och sen deckade hon..hehe! det va kul

Igår grillade Jag och älskling färdig marinerat kött från Coop. En av bitarna föll ner i kolet som älskling sen fick upp och la på den lilla grillen brevid. Han tog in allt annat färdig grillat kött. Kom senare på att han varket slängt eller i över huvudtaget tagit in den lilla kolbrända biten. Kan för övrigt berätta att Siri "låg" ute på altanen under hela vårat intag av det grillade. Vi gick såklart ut för att kolla på den lilla kolbrända köttbiten, meeeeen där låg det ingen köttbit. Vi kom då på att Siri måste ätit upp den och hon hade dessutom fått hundmat blandat med lite kött och klyftpotatis och lite bea. Vi tyckte ju hon fick värsta lyxmiddan och så hade hon  redan glufsat i sig en hel köttbit utan att säga nånting... hon måste ju trott hon va i paradiset där ett tag. Vilken lite buse.

Nu ikväll har jag gjort ett matte B prov..delprov 1 för att vara exakt och det var svåååååårt. svarade väl på hälften, kanske lite mer.. ojoj! Hade jag inte haft Luviz till hjälp hade det gått åt skogen.


årets varmaste dag??

Ja visst känns det lite som det iaf... har ju iaf inte blåst så mycket.

Har haft en superhärliga och trevlig helg denna helg. Tog med mig Siri och följde med mamma och pappa till farmor i bjurholm på fredan. Det va trevligt... vi åt gott och kollade på så ska det låta bl.a.
Vi sov där för att sedan på lördan fara till näsland och fixa lite inför sommaren. For sedan till stugan där syster, Jonas, Hampus, Klara och bror va.. där va det härligt och stackars Siri lyckades få en dragkrok med hulling i hennes vänstra framben. Oj va jag tyckte synd om henne när vi skulle försöka få ut den =/ tyckte nog dom flesta. Men det gick rätt så bra. Hon va så duktig lilltjejen =)
Jag fick köra mamma och pappas splitternya bmw också... det va kul!
Iaf så for vi hem till umeå på lördag eftermiddag. När vi landar på sandbacka så har älsklingen bakat mockarutor och börjat med tacosen som skulle bli våran middag.. mums!
senare på kvällen bar det av till röbäck där jag, Luviz, Hanna, Erik och Åström skulle kolla eurovision. Gofika och chirre. Albin kom även lite senare. Trevligt va det!
Lite crusing på det så va kvällen över.

Denna dag har varit lugn och fridfull.. nästan så att jag sitter och är rastlös såhär på kvällskvisten. Men Siri har iaf blivit kortklippt idag.

Men oj vilket väder =)

Bjuder på pix

   

Koriandern och gräslöken växer så det knakar

 


Systersonen Hampus badar i vattenkokare i stugan =)




TJO!!


Matematik B är INGET för Madde, men skulle kännas surt om jag gav upp nu...

Jag och Hanna försökte räkna lite matte B idag men det gick inge bra alls. vi gav upp. Sen här hemma fråga jag älsklingen om han förstod och han förstod uppenbarligen mer än va jag och Hanna gjorde så han har förklarat lite för mig nu och jag tror jag fattar...

Måste kollas på Eurovision song contest nu på lördag. Hoppas vi blir några stycken...

åh, sen en sak till...





Förra helgen va nicke och maria här en snabbis på fredan.. över dagen.
jag längtar tills dom kommer och hälsar på igen =)

"att få vakna upp av min tupp, å hans underbara klara röst..."

Kollade just på Rock-a-doodle hehe! mindes att den va bättre men så va jag ju också 10 sist jag såg den hehe!

 


Körde lite pilates tidigare ikväll.. gick rätt bra! va lite jobbigt sådär men en pilatesmatta hade ju inte suttit helt fel...

Jobb imorn 8-15.30 blir bra det =)

Ska jag ta ett lån för att kunna plugga till florist i vännäs i höst?  ja det är ju den stora frågan...



men nu ska jag kolla på Gilmore girls.. eller kanske smallville.. tjo!


så fruktansvärt drygt

så segt att jag inte kan boka kunskapsprov och uppkörning eftersom min riskutbildning helt plötsligt inte är komplett längre. F.o.m 1 april så blev riskutbildningen uppdelad i två delar och jag har ju bara gjort ena...Halkbanan...suck! va segt!

Dagens låt...


Beach 2009

Kan nån köpa mig ett par löparskor? Nu vill jag verkligen börja springa på riktigt. Beach 2009 är ju typ här snart...Det räcker liksom inte med promenaderna med vovven. Visst kör jag mina situps och sånt i mellanåt men näääeee! Hanna skickade en pilatesövning till mig men det har jag inte gjort än.. skulle nästa behövt en såndär pilatesmatta.


Laaaayla!!

Nu har jag en såndär period där jag inte riktigt orkar skriva på bloggen.. har inte riktigt motivationen. Har haft en relativt bra helg iaf.. eller jo den har varit bra.. orkar inte skriva så mycket om den..hehe! jag är tråkig jag vet.
Har nästan just kommit hem från ett rep med brorsan, kusinen, farbrorn och pappa. Gick faktiskt riktigt bra tycker jag =)
Men jag önskar jag kunde va lite bättre på basen.

Who Is It?

Nu är det ju så att floristutbildningen som är en grundutbildning i vännäs kostar 40 000 för 20 veckor. Det känns ju rätt segt... måste ju ta ett lån men ja, vad gör man inte? jag vill så gärna gå utbildningen.

Ikväll ska jag och Hanna ha filmkväll.. jag längtar... undra va det blir för filmer =) jag har ju beställt 4 filmer från CDON och alla har kommit. Filmerna är:
A Guide To Recognizing Your Saints  (den har jag sett förut..sjukt bra =))
The Notebook (har även sett den och den är ju kanske den bästa kärleksfilmen som gjorts)
The Battle Of Shaker Heights (inte sett, men ibland får man chansa lite..)
Pathology (inte sett, tydligen en helt ny film som verkar dock lite creepy med Milo Ventimiglia)


Näe nu ska jag hoppa in i duschen...


So what's going on....

Har kommit på låten nu.. eller jag sökte på one hit wonders på spotify och walla 4 Non Blondes - What's Up 

skönt och få det ur världen

Kanske lite "Blondinbella" av mig

Men jag gillar den här outfiten.. kanske tråkig men på nått sätt gillar jag den =)



sen gillar jag min nya gröna kofta (ville bara visa upp den) =) Jag köpte den utan att prova.. men jag kunde inte låta bli när jag såg färgen.


En fråga

Nu är det såhär att jag håller på att bli tokig. Jag kommer varken på artistnamnet, låttiteln eller ens hur låten går på en låt jag söker. Jag kommer i stortsett bara ihåg musikvideon. Det va en tjej/kvinna som sjöng låten och i videon satt hon på en stol med en gitarr och så hade hon en stor svart hatt på sig. Hon hade en ganska speciell röst vill jag minnas..
nån som har en aning om vad jag pratar om?

The Cars - Drive

När jag kollade på Transformers i fredags så tycktes det låta som om det va en relativt bra låt med i filmen så jag har letat upp den nu och den va bra men jag hittade dock bara live versioner på youtube men det får duga en så länge. Har ni spotify så finns den där iaf =)


Yeah sure!

Jag vet inte om det bara är mitt hår.. eller ja förmodligen eftersom mitt hår är väldigt speciellt. Men iaf så tog mitt shampoo slut nu ihelgen så i söndags då jag skulle duscha tog jag shampoot som Luviz använder. Det är sunsilk och på flaskan står det nått i stil med Keep that just washed feeling longer Jag säger bullshit. För det första så va det typ redan smutsigt igår sen blev mitt hår extremt spretigt, "flygit" och platt. Kommer aldrig prova det där shampoot igen...
Tacka vet jag Herbal Essenses =)



Nostalgi

Nadja... kommer du ihåg? =) Du gick och fråga alla om den här låten...





dom här är ju gamla "klassiker" också.. Gymnasiet.
















fortsättning följer....

aaaah härliga maj månad

Det är ju typ megavarmt ute idag..riktigt najs! Jag går och omkring i lägenheten och diggar sjukt mycket till den här låten just nu...riktigt bra låt!



Senare idag, eller kl 14.00 blir det födelsedagsfika hemma hos syrran, Jonas och Hampus =)
det blir trevligt!
så nu borde jag egentligen göra mig iordning...

Igår kollade jag på Transformers, jag kände det va dax för en uppdatering så man är redo när Transformers II kommer på biograferna nu i juni =) jag längtar..
Ska jag va ärlig så är det ju faktiskt ett plus att Shia är med i filmen ;) Han är bra han...hrm! Lika bra att erkänna eller nått.
Näe men annars är Transformers en riktigt bra film. Tog sjukt lång tid för mig att se den för jag va så skeptisk till den filmen.. men jag blev verkligen positivt överraskad av den filmen...

Valborg

Jag måste säga att jag hade riktigt trevligt igår =) Jag känner mig rätt så nöjd med gårdagen. Synd att brasan vid universitetet va kass.
Annars supergod mat och superhärligt sällskap.

   



Måste även visa mina fina blommor jag har på altanen =)

   



Sen till en liten rolig nyhet... Igår fick jag hem ett brev från Munkeröds Florist Utbildning. I brevet stod det:

"Hej! Vi har en fråga till dig! Är du intresserad av floristutbildning i Vännäs?

Den 17 augusti 2009 har vi kursstart för vuxenutbildning/florist i Vännäs. Kurstarten därefter blir den 11 januari 2010

Du har tidigare varit intresserad av kurser i blomsterbinderi i Vännäs och nu undrar vi om du är intresserad av att gå vår utbildning/florist till hösten 2009 eller om du har hittat annan sysselsättning?

Hör av dig till mig om detta intresserar dig. Jag skickar dig då vårt kostnadsfria informationspaket om utbildningen."

Jaamen visst är jag intresserad...tackar som frågar. Idag har jag mejlat och sagt att jag är väldigt intresserad =)

wihoo! va glad jag blir.

Ikväll är jag alena. Luviz har lan hela helgen med hans polers..tur jag ha Siri iaf. Tror jag ska gå till konsum och handla lite snask och så ska jag se nån film tror jag.

hejsvejs!

RSS 2.0