Halloween

Nu på morgonen har jag ringt och bokat tid hos veterinären. På onsdag ska jag och Siri dit. Hon är ju 12 veckor nu på söndag och ska därför vaccineras igen. Tiden har gått fort, vi har snart haft henne i 4 veckor. galet!

när jag gick ut med henne i morse klockan 7 låg det ju snö på backen (det gör det iofs fortfarande) så pall nitade hon och började direkt slicka i sig snön hehe! det va intressant det där med snön och framför allt gott.

Idag ska jag in till stan igen och köra på trafikskolan sen ska jag även köpa lite svart tyg och hitta ett svart deadem. Blir halloweenfest imorn på norrlandsoperan.. Jag ska vara en katt. Kanske låter det lite tråkigt och så men det kändes som den lättaste utvägen just nu.

ha en bra dag!!


en rolig grej...

Oasis kommer till Sverige i Januari. Dom spelar både i Sthlm och Gbg =) undra om jag ska se dom och vad jag då ska välja...sthlm eller gbg? hmmm!?

Lite funderingar...

Jag och min kära Luviz började diskutera det svenska språket idag. Det är verkligen rörigt med svensk grammatik. Folk och även jag är väldigt bra på att råka med en och annan särskrivning och liksom hur många ggr har man inte kommit på sig själv och säga gammlare? Men samtidigt kommer man på sig själv en sekund senare att det faktiskt heter äldre. Finns himla mycket "svåra" grejer i det svenska språket. Inte konstigt att invandrare har så svårt med grammatiken när t.o.m vi svenskar som pratar svenska naturligt har svårt med det.

Sen till orden orange och beige. Så himla weird ändå. Läste i min körskolebok där det stod "orange vägmärken". Det låter ju hel skumt. Man vill ju att det ska stå oranga eller orangea. Eller hur?

"Hej jag ser att du har orange kläder på dig idag..."

Sen läste jag en annan sak i körskoleboken som egentligen inte alls ha nått med detta att göra, men om vi återgår till boken.
Det står att man ska i dagsljus på landsvägar köra nära vägrenen bl.a. för att underlätta omkörningar och undvika vattenplaning eftersom längre ut mot mittlinjen är det djupaste slitspåren. Det innebär ju att dom flesta faktiskt inte alls kör nära vägrenen och det är ju knappast mer trafik på kvällen och natten då man faktiskt ska köra där ute.


Igår träffade jag och Hanna Jenny på stan. Hon är hemma på lovet från bibelskolan nere i småland. Det va trevligt. Jenny fick även äta middag här hemma med oss och sen när hanna kom hit fick hon äta av våran goda soppa som vi gjort till middag dagen innan och efteråt så diskade Hanna åt oss eftersom det va det minsta kunde göra då hon äter oss ur huset..hehe! hon är rolig hon.
Sen kollade vi såklart på Gossip Girl...oj va det hände mycket =)

Pippi Longstocking

Var himla längesen man kollade på Pippi Långstrump... det va ju som bra =)

Mitt absoluta favorit avsnitt med Pippi var när dom va i godisaffären och allt såg så himla gott ut och dom bara tog hur mycket som helst, så stod alla barnen utanför skylltfönstret och glodde... man blev lite avundsjuk...



Ny Frilla

tänkte lägga upp lite bilder på en nyfriserad Siri så här... varsågoda!!

   

Har inte klippt så mycket på benen och tassarna så det är därför dom ser lite stora ut =)

Natti!


Lillrumpan

Idag köpte jag en öron och ansiktssax till Siri. Så nu ska vi klippa henne i ansiktet. Vi har börjat lite smått nu för att få fram mer av ansiktsdragen... nästan på en gång blev hon sötare. Fick se lite mer av ögonen. Men vi ska försöka lite mer sen ikväll.
Har även börjat klippa övriga kroppen.. mest bakdelen då och snacka om att hon fick en liten rumpa helt plötsligt...så gulligt! =)
Ska väl fortsätta klippningen senare ikväll.

Kanske dyker det upp nån bild senare...

hejhopp!

She Bangs The Drums

Me like!!!
Stone Roses - She Bangs The Drums



SÅ FRUKTANSVÄRT BRA LÅT...

Övningsköra

Puh! blev lite stressigt på jobbet ikväll... det blir så jobbigt att jobba då och jag blir på dåligt humör och blir lätt irriterad. Man blir less på tjafset och pladdret.
Hoppas, hoppas, hoppas att jag kommer in på trädgårds utbildningen. Jag tror jag skulle börja gråta om jag inte gjorde det. På riktigt!
Skönt va det iaf att komma hem till lilla familjen, finaste pojkvännen och sötaste hunden =) mysigt är det ju, att ha nått att komma hem till.

Rondellkörningen idag gick bra, blir lite mer imorn också. Ska tänka på att börja kolla till vänster om rondellen i tid så jag inte behöver göra onödiga stopp osv. Men det kommer nog =) Ska köra igen imorn. Tror det är bra ändå att det blir lite intensivt. Ska nog ta en pärm imorn också efter körningen.

Älsklingen åt pizza till middag och jag hade beställt en slice av pizzan som jag skulle få när jag kom hem efter jobbet. Bara för att jag visste att det skulle finnas pizza hemma så började ju såklart magen kurra där vi 19.30 tiden då jag fortfarande hade 1 och en halvtimme kvar att jobba (kunde iofs också haft nått med att jag va på lite dåligt humör där mot slutet av kvällen) och dessutom skulle cykla hem på det. Ja det va lite jobbigt. Men tur det finns snälla och gulliga tanter och gubbar också =) annars skulle man nog bli knäpp på jobbet.


en blöt Siri =)


en busig Siri =)


Låttips:
Stone Sour - Through Glass
Glasvegas - Lonesome Swan

Godnatt godnaaaatt!!!

All The Right Friends

Nu blev det mycket jobb helt plötsligt.. ikväll blir det ett 16-21 pass och så även imorn. Men det är bra så jag får mig nå pengar. Visserligen är jag lite less på att jobba med det jag just jobbar med. Jag hoppas verkligen jag kommer in på utbildningen jag sökt till. Skulle va så himla skönt med den omväxlingen.

Vad gäller Siri så går vi nästan alltid utan koppel nu förtiden. Det är mycket enklare. Men på ett sätt vill vi ju inte att hon ska bli bortskämd nu. Ja vi får se hur det går.
Hon brukar kräkas på natten. På mattan såklart. Hon stoppar ju i sig allt möjligt och så äter hon gräs och vi har just fått reda på att det är helt normalt. Dom äter gräs för att dom vill kräkas och hon känner väl förmodligen då att hon ätit nått olämpligt. För aptiten är det inget fel på. Verkligen inte hehe!



Jag tänkte även lägga in några "roliga" bilder på jag och min älskade Hanna från en rolig kväll vi hade med bl.a. wii och sen utgång på Olearys där maskinen spelade... dom va som sagt grymma! =)
Jag och Hanna har alltid megaroligt tillsammans...


 
   
   
 




Ska nog kolla på ett till gilmore girls avsnitt nu innan jag måste dra mig till jobbet..
hejsvejs!!

En Famn För Mig

På andra sidan jorden, på andra sidan stan
Finns ingenting att göra, jag har sovit hela dan
För mycket tid att tänka på allt jag ser hos dig
Jag vet att det går över men det är lika svårt för mig

Här finns så mycket vackert som jag inte kan se
Jag drar mig sakta undan och solen följer med
Jag vet vad jag behöver och jag stannar där jag är
Det regnade idag och det finns en mening med det

Har du en famn för mig
Har du en famn för mig
Var du än befinner dig
Har du en famn för mig

Jag tror att jag har valt nått som inte gör dig väl
Och om du inte saknar mig så har du dina skäl !!!!
Men älskling flyg till mig jag vill att du ska se
Att det regnade idag och tackar dig för det

Har du en famn för mig
Har du en famn för mig
Var du än befinner dig
Har du en famn för mig

Överallt på jorden finns människor som vet
Att regnet alltid faller i tid och evighet

Var du än befinner dig
Har du en famn för mig



Say hello wave goodbye

Sedär ja! plogpinnarna är redan uppe på cykelbanorna här på haga/sandbacka... lite tidigt kan man tycka, men det kan ju faktiskt snöa i oktober.

Vilket jäkla pissväder det va just då man ska cykla in till körskolan.. typiskt! det är ju inte najs att sitta i bilen med blöta jeans..usch! Men det verkar som om lärarn tycker det går bra iaf. Nästa gång blir det rondellkörningen.

Vi var just ute med Siri i det inte så härliga vädret. Utan koppel nästan hela tiden... gick som en dans. Hon är himla duktig =)

Igårkväll va jag hemma hos mamma och pappa och tvättade lite. Tog med mig lilla Siri också så hon fick träffa Kisse..haha! han va då så himla fjantig. Siri va mest nyfiken men katten gick omkring i ultrarapid med storsvansen och lät konstigt. Lite grisläten och annat konstigt. Hahaha! katten är ju för bövelen 13 år och är så där fjantig. Man tyck ju att han skulle sett att det bara va en liten valp och inte va så feg.. men icket!

Nu ska vi börja med maten.. hejsvejs!

Break The Ice

Jag hejjar på Brittan...

Go Britney!



helt plötsligt tänkte jag på den här låten...

...och den är ju för bra =)




det här är också en bra låt med the shins


och denna.


hittade inte originalet av Phantom Limp på YouTube så det får bli ett låttips för det är en mycket skön låt det med =)

Låttips:
The Shins - Phantom Limb

Nu blir det sängen för jag är trött...
godnatt!!

helg!

Ja det är ju som vi alla vet lördag idag. Veckorna går fort. Igår klockan 13.30 åkte Simon och Siri till Björksele med hans pappa och bror och även lilla Della följde med. Kommer hem igen imorn.. det blev tomt och ensamt rätt snabbt. det va lite tråkigt.
Jag kände mig rätt hängig hela dagen igår, ont i huvudet  bl.a. (vilket jag har haft till och från sen i måndags i stortsett). Tvättmaskinen va trasig så inte kunde jag tvätta (behövdes verkligen) så jag for till syster, jonas och hampus och åt middag och fick även tvätta lite kläder hos dom. Tur det! =) Himla god middag för övrigt.
Blev även senare än väntat, stannade och kollade på idol och sen började vi kolla på wedding crashers som gick på 1:an så jag va inte hemma fören 23. Pratade med älsklingen en stund på telefonen. Hade gått bra med Siri men det hade varit väldigt mycket med hundarna tydligen. Ja sen kan jag säga att jag total deckade...sov till väckarn ringde och då fattade jag noll. rätt skönt.

Har jobbat första delen av dagen nu, nämligen 7-12 och det har gått jättebra förutom att huvudvärken kom tillbaka så jag tog en ipren som tillslut hjälpte. Nu hemma igen känner jag att huvudvärken kommer tillbaka sakta men säkert. Ska försöka att inte ta nån tablett nu... sen blir det 16-21.

I förrgår så bakade jag filmjölkslimpa och i samband med det upptäckte jag att skafferiet borde man rensa oftare än vad jag gjort. Hittade bl.a. rågkross, vetekli, kokos, grahamsmjöl och brun farinsocker som hade gått ut.. det mesta av det hade gått ut i augusti men farinsockret gick ut 2004..hehe! ja lite läskigt. Men jag blev lite chockad för socker håller ju hur länge som helst. Men tydligen inte farinsocker.. den kastades på momangen kan jag säga. huvva!

Ska bli kul att få hem mina älsklingar imorn igen... längtar! =)

hejsvejs!

låttips:
Melissa Horn - New York
The Stranglers - Golden Brown


ja jag tänkte det va dax nu...

Måste bara berätta en väldigt klantiga grej som vi lyckats med.
Vi beställde 3st biljetter till klungan Det är vi som är hemgiften den 15:e november kl 16 lite panik eftersom vi insåg att det va lite biljetter kvar. Biljetterna skulle hämtas ut senast den 5:e oktober och det kommer jag på den 7:e oktober så jag fick en aning panik eftersom det va lite biljetter för en vecka sen då. Så jag gick in på ticnet och lyckades som tur va få tag i 3 biljetter till den 12:e november istället puh! men det var på håret alltså...
Denna gång hämtade vi faktiskt ut biljetterna i tid =)

Det känns som om Siri redan nu blivit större.. vet inte om det är för att man vill det eller att hon faktiskt blivit större..
Hon är himla duktig iaf. Nu va det längesen hon gjorde nått behov inomhus =)

Jag ska bjuda på lite höstbilder och Siribilder nu.


     

   

ha en bra dag!!

helg och allt va det varit

A-kassan, Ja det är som att man måste ringa och påminna dom hela tiden för att det ska hända nånting.. Jag blir så jäkla less.. usch!

Idag kom djurförsäkringspapperna. Det känns bra. För varje dag känns det mer och mer verkligt. att vi faktiskt har en hund. Känns bra.
Hon är ju för söt.. så himla gossi. Sov hela natten inatt gjorde hon också. Men hon mådde inte så bra imorse, hon kräktes på filten stackarn, så idag har hon ätit dåligt. vid 16 tiden kräktes hon igen sen där vid 18 tiden åt hon upp all mat hon fick, då måste hon varit himla hungrig då hon inte ätit sen i morse. Äntligen fick lilla Siri tillbaka matlusten. Undra va hon fått i sig för nå konstigt. För hon har då lyckats vad vi sett iaf, äta upp en portions snus (väldigt platt och urvattnad dock) och ett cigarettefilter, mmm mums!
Hon har även fått vara på en långpromenad idag, i gammlia skogen. Hon va himla duktig, hon fick gå utan koppel.. tror hon tyckte det va himla spännande... men sen dess har hon i stortsett sovit hela tiden hehe!

Luviz har haft feber nästa hela helgen och har det fortfarande.. hoppas det går över snart.

Igår såg vi the love guru hehe! den va som rolig =)

Körde lite bil med pappa idag också.. Gick himla bra tycker jag och det verkar som om pappa också tyckte det =)


Långa Nätter..

Långa nätter, där ute finns en värld av långa nätter
och jag sitter vid fönstret i mitt rum och blickar ut över stadens alla ljus

Där går Klara och tindrar som en stjärna för att vara,
med sin Fabian få vara och gå hem till varann och älska lite grann som bara kära kan

Och där sitter Sara, söta lilla rara underbara, oskuldsfulla Sara
hon spar sig till en man som kan älska som bara kärlek kan

Säg, är det långa nätters fara att se det man vill se och var den man
vill vara och någon att ty sig till när långa nätter inte blir som man vill

Där går någon för att bara vara utan att förklara varför kärleken tar skada
när man älskar med varann på ett sätt som bara någon kan

Åh långa nätter, där ute finns så många långa nätter
och han ligger ner och vilar mot min arm, jag längtar bort ifrån hans
kyla och hans famn, till långa nätter, till långa nätter

Säg, är det långa nätters fara att se det man vill se och var den man
vill vara och någon att ty sig till när långa nätter inte gör som man vill


Så himla bra låt...

http://www.youtube.com/watch?v=37rBTst0Bsc




Siri Slirar På

Jag kan börja med att skriva att det har gått jättebra med Siri dom här första dagarna.. Hon är jättemysig, hon har börjat lära sig att gå i koppel, med stora framsteg =) första natten sov hon inte alls bra, ville hela tiden upp i sängen, så vi va rätt trötta där på morgon kvisten. Gick aningen bättre på tisdag natt men fortfarande fick vi nästan hela tiden ha en hand vid henne nedanför sängen. Inatt gick det jättebra, vi har nattduksbordslappan på nästan hela natten och hon tassa runt och låg på lite olika ställen, några få ggr ville hon komma upp, men man sa bara ifrån direkt så gick hon och la sig igen, så helt plötsligt va det morgon och hon hade sovit bra nästan hela natten, men jag kände ändå att jag va rätt trött. Jag vaknar ju nästan varje gång hon är och tassar på, men inte Luviz, han snarkar på, så imorse gick faktiskt han ut med henne då jag gjort det dom två tidigare mornarna ;) Hon hade varit duktig under natten och gått och kissat på tidningspapperet iaf... det är ju bra det  =)
Har varit många besökare här nu och hon är en aningen feg och smårädd för vissa, men det där går nog över.. Småbarn är INTE så poppis men hon kommer nog över det...
Sen så har Della varit på besök här på morgonen och dom började busa direkt, men sen blev det rangfajt, men jag tror inte det va nån som vann.. Della är ju på sätt och vis rätt van med att det här också är "hennes" ställe. Så det blev lite konstigt där ett tag, men på slutet gjorde iaf Siri en "kiss and make up" avslutning hehe!

Nånting som jag tycker är så otroligt gulligt.. det är när hon ligger och sover så måste hon drömma att hon dricker mjölk från mamman eller nått, för hon ligger och snuttar och det låter så himla gulligt hehe! så sticker tungan ut litegranna.

Ikväll blir det middag hos syrran, Jonas och Hampus, det blir trevligt. Då får syrran se na också =)


Hon är ju för gossi

Måste ju visa alla våran nya lilla familjemedlem.. lilla Siri =)

     

 

today is the day...

Idag hämtar vi lillvovven =)

Dagen före julafton...

I torsdags då vi hade bestämt oss för lillvovven så for jag direkt till djurmagasinet som jag tidigare skrev.. handlade detta:

   

1. Koppel
2. Leksak + Kloklippare
3. Halsband (rött passar så bra till svart =P) Vovven är svart.

Köpte även bajspåsar hehe!
vi kommer få med oss lite torrfoder också. Matskålar väntade jag med tills Luviz är med så jag inte kommer hem med nått som när han ser tänker "men va faan är det här?" eller nått liknande. Vet det är rätt så vikitigt ändå. Än så länge ryms hon i den lilla Igloon så vi har till Della men vi måste nog ganska snart köpa nått större.
Vi har inte riktigt bestämt nått namn än, men det lutar åt Teja eller Siri =) kanske Alba också..

Very Funny!

Jag har inte riktigt haft nån inspiration till att skriva nånting i min blogg, trots att jag ändå haft en del saker att berätta och nu när jag äntligen vill skriva nått så kommer jag knappt ihåg vad jag har att berätta. Lite typiskt!
Meeen jag kan ju iaf berätta att jag och Luviz ska fara och hämta en liten vovvevalp i Skellefteå på söndag =)
Det blev en utav det valparna vi kollade på i onsdags... så himla söta! Det känns även så himla roligt att ägaren gillade oss så himla mycket och hon sa att vi verkade vara så himla fina och bra ungdomar, så hon blev överlycklig när vi i telefonen sa att vi skulle ta hon.. kul va? =)

Så jag längtar som en tok tills på söndag.. ska bli så himla skojigt med en vovve =)

Så redan igår for jag på djurmagasinet och köpte koppel, halsband, leksak, bajspåsar och kloklippare bl.a.
Det ´va som kul att äntligen va det jag som fick köpa sånna saker hihi!

Nu ska jag snart bege mig in till stan.. Ska se Eagle Eye på bio med Hanna =)

Tjohej,trevlig helg!!

Listen Up!

lovely!!





today is the day...

Idag är det äntligen onsdag. Vi ska alltså kolla på 3 små söta hundvalpar ikväll i Skellefteå =)
Längtar som en tok.
Men innan det ska jag på ams, är nån typ av speeddating där idag med olika företag. Sen så ska jag övningsköra lite med pappa.

Luviz hade ju så himla otur igår stackarn. Påväg till sundsvall (där han skulle ha lite lektion bl.a. ) så händer det väl en så inte allt så rolig sak.. ungefär mitt mellan Umeå och Sundsvall så går bilen sönder. Han får lifta in till Härnösand och sen ta bussen till Sundsvall därifrån. Blev ju kanske lite förvånad när han ringer och frågar om jag kan kolla upp när bussarna till "din tur" går... jag trodde han skulle låta lite mer irriterad men han va lugn som en filbunke =) hehe! själv skulle jag sätta mig ner och grina.

Näe nu ska jag dra mig in till schtaaan!

hejsvejs!

RSS 2.0