A day in the life

Denna arbetsvecka gick fort. Jobbade kväll måndag, dag tisdag och onsdag och då jobbade jag värsta lyxdagarna. På tisdan jobbade jag 07.30 till 12.30 och igår jobbade jag 06.45 till 11.45 hehe! heeelt sjuka tider. Men Jag klagar inte det minsta. Så fick jag ju semester nu fre, lör och sön pga. Umeå Open =)
Så nu är jag ledig tors, fre, lör, sön och mån =) det kallar jag lyx. Det ska bli grymt kul med Umeå Open.

Jag blir tokig på det här med räkningar. Man blir sådär lite extra glad då lönen är sådär lite extra bra men då kommer den där extra räkningen som man inte riktigt hade räknat med. Så om en av räkningarna va lite sådär extra låg så jämnar det ju ändå ut sig med den där extra räkningen som oftast ligger där kring 800-1000kr. Varför? varför i hela fridens namn är det alltid så? det slår liksom aldrig fel heller..USCH!

Näe nu ska jag försöka att inte tänka så mycket på det. Jag är ledig och det är UmeåOpen ikväll och jag har tänkt åka ner till stan idag och klippa mig. Det är ju aldrig fel. Men nu väntar duschen!

Ha en bra dag!
tjo!

6 månader

Idag har jag och Simon varit tillsammans i ett halvår =)

Tiden går fort när man har roligt.

Igår hade jag/vi himla trevligt iaf. Påskmiddag med familjen med snapsar och hela fadderullan.
Har ju dessvärre inte mått sådär överdrivet bra idag.
Träffade ju även födelsedagsbarnet Hanna igår och Sabina. Det va trevligt, fast jag halkade och gjorde illa mitt knä och förstörde mina nya strumpbyxor. Har lite ont idag.

Jag och Simon har haft en riktigt slappar dag och kollat på star wars episod 4,5 och 6 hehe!

nu är det sängdax!
godnatt allesammans!

Nostalgitripp!

Jag sitter och blir alldeles nostalgisk just nu. Har laddat ner låtar som får mig att bli alldeles nostalgisk och tänka på när jag va liten. Jag är ju kort och gott uppvuxen med dansbandsmusik. Så jag kan faktiskt tycka att vissa låtar är rätt bra. Jag tror dock det beror på att dom låtarna nog nöttes mer än andra. Men känslan man får när man hör låtarna är rätt speciell.
Jag tänker lite på när nästan hela släkten va hos farmor. Kusiner och hela rasket på pappas sida och det dracks vin och rosita hehe!  barnen (jag och kusinerna) lekte på övervåningen tills man va alldeles svettig. Man gick ju ner och kolla till de äldre ibland, oftast spelades det kort och så dansbandsmusik i bakrunden, än och annan creedence, ELO och Dire Straits låt spelades ju även.
Så satt man där på köksstolen och det börjades dansa både bugg och foxtrot på köksgolvet. Det va så himla mysigt. Vi brukade också få hänga med på nån dans med nån förälder och det va himla skoj faktiskt. Låter kanske inte sådär mega skoj men det va det. Man kände sig nog rätt så lycklig =)
Kommer heller aldrig glömma när det dansades på gräsmattan hos farmor en varm sommarkväll hehe! Det va tider.
Eller då man satt i stugan och värmeljusen lyste lite varstans och det spelades kort och även musiken fanns i bakrunden. Den musiken har verkligen satt spår och minnen som dyker upp så fort man hör det. Riktigt trevliga minnen. Blev ofta dans i stugan också fast utrymmet va litet. Men bara det att vi kunde va runt 11 pers i lilla stugan. Det va intimt och folk sov på golvet och i tält. Den tiden var verkligen nått speciellt och det är verkligen nånting som jag saknar.
Jag saknar att fiska med pappa, farbror och kusinerna. fulla båten och vi fastnade i varandrar fiskespön och våra pappor blev irriterade på att vi inte kollade på flötet hela tiden för vi missade ju att det nappade..hehe!
Att hoppa i vattnet från surfingbrädorna med flyttvästar hela dagarna. hehe!

Låtarna som får mig att bli nostalisk.


Streaplers - Mister du en vän
Streaplers - Ma-Marianne
Lasse Stefanz - Hele livet med deg (speciellt stugminnen)
Lasse Stefanx - Du försvann som en vind
Lasse Stefanz - Det sista ljuva åren
Lasse Stefans - I ett fotoalbum
Black Jack - Inget kan stopp oss nu
Black Jack - Corina Corina
ELO - Hold on tight
ELO - Rock n Roll is king
ELO - The way life's meant to be
Dire Straits - Sultans of swing
Dire Straits - Walk of life


Näe nu ska jag sluta att vara nostalgisk.
Denna vecka gick ju fort och UmeåOpen helgen har ju äntligen löst sig =) fick ta semester om jag fixade vikarier och det gjorde jag. Tre olika på fre, lör och sön.. Skönt att inte behöva tänka på det.
Fint väder idag =)


KAFFE, KAFFE, KAFFE!

Har haft en riktig myshelg =) synd bara att den tog slut så fort. Men sånt är livet. Nästa helg är man långledig iaf.

Lite kul med en ökning i familjen. Simon verkar ju gilla den lilla krabaten. Vi ska försöka lära honom att säga Kaffe =) så det låter lite roligt här hemma i lägenheten. Vi går omkring och säger kaffe lite sådär maniskt ibland haha!

I fredags va vi bara hemma och åt fruxo och kollade på National Treasure. På lördag va vi ute på promenad, gick in till stan en snabbis.
På kvällen blev det Melodifestivalen hos Åström, det kändes lite som om att vi va dom enda som inte festade den kvällen..hehe! men det kändes som rätt skönt ändå. Blev alldeles för mycket naturgodis/nötter iaf. Men heter man Madelene kan man inte småhandla nötter när man ska panikhandla nötter klockan 19.50. Det blev stora slevar haha! Åström hade ju även chips och goda kakor. Men rätt låt vann ju iaf.

På söndan for vi till Mo, där är man ju inte allt för ofta. Men Simons kusin fyllde 1 år så det blev fika och tårta där. Det va trevligt, trots att Simon fick nörda sig lite med hans farbrors nya skrivare (som skulle installeras). Näe men man är ju ganska härdad ;)

Jag börjar också få lite panik nu när jag inser att det snart är UmeåOpen och att jag jobbar den helgen och måste försöka byta bort den.. det känns ju liiiite drygt..
aja! Cesar nu =)

bye!

Charlie

Igår kom mamma och pappa hit med lilla Charlie. Han verkar må riktigt bra trots hans förlust. Han har fått lyssna på P3 hela dagen nu när jag och Simon jobbat. Så att han inte skulle känna sig så ensam. Nu sitter han och kvittrar för fullt och verkar allmänt glad. Han har även badat en snabbis. Han blev visserligen inte värst blöt, va mest fötterna han toppade, men det är ju iaf nått. Tror det blir bättre bara han vänjer sig vid omgivningen. Jag hoppas han blir tamare nu också =) det skulle vara kul.

Det känns riktigt skönt med fredag sen en sak till... jag gillar verkligen att lyssna på Christer i P3 speciellt då det är Morgan som är där. Han har härlig radioröst, Christers röst är inte helt fel heller men ändå. Sen så får ju fredagsflörten en att få lite helgkänsla =) men hon valde ju den tråkigaste av killarna.. menmen!


här har vi lilla Charlie!



Ha en bra helg!

R.I.P Pippi

Igår va hans sista dag. Min lilla undulat Liam blev tagen av familjens katt. Mina undulater har ju bott hos mina föräldrar i snart ett år och dom har ju som haft ett eget litet rum där dom har kunnat va ute och flyga i. Nu efter nästan ett år har katten upptäckt dom och dörren va tydligen inte riktigt stängd igår och katten hade tagit sig in och tog stackars lilla Liam. Stackars liten. Han måste ha varit himla rädd. Mamma hann iaf få tag i honom så han inte åt upp han. Men då hon upptäckte att han hade fågeln i munnen levde fågeln fortfarande och han flaxade till men då hade katten bara bitit hårdare, förmodligen knäckt nacken då =(

Så idag kommer mamma och pappa med lilla Charlie så han inte blir så ensam hos mamma och pappa. Han undrar nog vart hans kompis är. Bara han inte blir depprimerad och sörjer ihjäl sig.

hoppas ni alla är lite gladare än mig iaf!

tjo!

nördar är vi allihopa!

Nu har Simon fixat hit sin dator och ett databord. Ser lite roligt ut med datorer på varje sida av TV:n =) Kan vi sitta och nörda oss på olika håll..hehe! Simon tyckte det kändes lite som ett LAN hehe! Han satt vid sin dator på msn och jag satt vid min dator och kollade på Buffy ;) riktigt socialt.

Fy för att jobba kväll.



I was so much older then, I'm younger than that now

Nu har jag bestämt mig... Jag ska spara ut min lugg så jag kan ha snelugg igen.. visserligen är luggen rätt lång redan så jag kan typ ha snelugg redan nu. Men längre ska den bli =) Jag passar nog bättre i snelugg.
Saknar mitt långa hår också.
Men i början av juni är ju mitt hår ungefär 3cm längre än va det är idag.. hehe!

Jag va lite deppig igår. Eller mer ångest. Jag började fundera på jobb och va jag ville göra med mitt liv och att jag är så fruktansvärt less på att aldrig veta och att hela tiden blir anställd en månad i taget. Men nästa månad då? vad händer då? det är jobbigt att aldrig riktigt veta. Jag vill ha ett riktigt jobb jag vill vara fast anställd på ett jobb där jag trivs. Jag är less att jobba inom vården. Det är inte kul längre. Jag har aldrig varit fast anställd, bara en massa jäkla vikariat hela tiden.. fy! tror det stressar mig utan att jag riktigt fattar det.

Lyssnar lite på Gyllene Tider just nu och vill att det ska bli vår.

När Simon kommer hem ska vi fara och handla.

Låttips!
Oasis - Take Me Away
Beatles - She Said She Said

Tjo!





Hot Lips, I Do Like You

AAAH! Tagga Pacific! på UmeåOpen

blev ju alldeles till mig när jag fick reda på det.. oh va jag längtar! hihi


I had the time of my life

Alltså hur sjukt är det inte att Patrick Swayze är döende??  Jag tycker det är lite läskigt.


Intervention

Nu va det ett tag sen jag skrev märker jag. Inte bra inte bra. I fredags iaf blev det rätt så slappt med pizza och så började jag och Simon att kolla på världarnas krig men jag somnade. Det är så konstigt för jag har varit så himla trött på sistone. I fredags ringde jag mig sjuk steg upp typ halv 10 somnade sen igen vid 12 tiden och sov till 15, det är ju inte normalt, sen somnade jag på kvällen också under filmen. Fattar ingenting. Men på lördan iaf så kom jag mig till stan för att äta lunch med Hanna och så hjälpte jag henne att dela ut flyers? Vita Björn har ju öppnat på nytt så vi delade ut lite reklam. Sen åt vi lunch på vita björn också, Christian har verkligen lyckats, maten va mycket god =)

På kvällen hade jag sjukt roligt med Hanna, det slår liksom aldrig fel när vi är med varandra. Vet inte riktigt vad det är som gör det, men det är ju ett bra tecken iaf. Synd att Hanna hade lite ont i tån bara. Men jag tycker hon får skärpa sig lite när det gäller killar hahaha!

kul att Carola inte gick vidare från andra chansen iaf hehe!

Det har blivit väldigt mycket Buffy tittande på sistone, men det är ju så himla bra =) Kan inte sluta.

Idag blire lunch med Hanna och förhoppningsvis Nathalie, fast jag ska nog inte äta nått. jag är så fattig och äter nog nånting hemma innan istället.
Jag kan dricka kaffe.

hejsvejs!

Instant Karma

Jag kan inte riktigt släppa det här med att jag är sjukt peppad på en dvärgschnauzer.  Jag vill så gärna skaffa hund ju. Speciellt efter att ha kollat på Ceasar, mannen som kan tala med hundar. Det är ett himla bra program.
En svart liten tik. Men det känns lite som att det inte finns tid det är det som är lite tråkigt. Sen borde man ju kanske ha ett jobb som passar in i livsstilen man får genom att skaffa hund.
Jaja nog om det.

Jag gjorde chokladbollar i söndags, med fiber havregryn istället för vanligt havregryn, dom blev som mer kompakta av det. Rätt hårda, det gillar jag =)
Sen efter att ha läst Annelies senaste blogginlägg så blev jag väldigt sugen på att baka scones så kanske blire det ikväll.
Nu har jag äntligen startat upp mitt Buffy tittande igen. Det är ju kanske hur bra som helst...hehe! Vet inte riktigt vad det är som gör att jag tycker det är så bra. Spike är ju bara för bra alltså. Fast jag har ju som sett dom flesta avsnitten förutom vissa då och det är lite kul när man upptäcker att man inte sett avsnittet och inte har en aning om vad som kommer hända.
Lånade O.C säsong 4 av kusinen igår så nu har jag det också. Såg det typ nyss men ändå. synd bara att man jobbar rätt mycket nu. Jobbar nu ihelgen och jag är så opeppad som man kan bli..usch! men nu har jag iaf fått deligering (alltså jag får ge medicin) men det är ju inget nytt för mig. har jag ju haft på hemgården 1 år nu så.
Jag kollar även på Gossip Girl och Grey's anatomy.. det är faktiskt lite jobbigt ändå.

Snart ska jag ut i det fina vädret. Ska cykla in till stan och träffa Kattis, nu va det alldeles för länge sen sist.. IGEN!!

Jag har även äventyrat min frisyr lite, känns weird!
jag kanske inte har berättat att om ett tag kommer jag och Simon bo under samma tak, pga att han vill jobba mindre och hinna plugga mer och då blir det lättare om vi är två som delar på kostnaderna. Han har sagt upp lägenheten så det blir att bo i min etta, men den är ju rätt stor och jag tror att det kommer gå jättebra =)

Hejsvejs!

Bättre lyhörd än harmynt säger Patrik Larsson...

Ja då börjar helgen lida mot sitt slut... suck! den här gått fort, men det har varit en kul helg.
I fredags var jag verkligen på bra humör. Blev hämtad på jobbet vid 14 av mamma, pappa och farmor, det händer ju inte varje dag.

Väl hemma i lägenhet så städade jag och gjorde iordning lite innan Simon kom. Jag tog bort dom gamla talgbollsnäten från buskarna här utanför och satte dit två nya, jag tände dom fina lyktorna som står här ute på altanen =)



Jag hade verkligen en såndär härlig helgkänsla. Tidigare på dagen hade jag även bok biobiljetter till Cloverfield som jag och Simon skulle se senare på kvällen. Simon kom hem, det blev en snabbdusch och så lagade vi en jättegod middag. Cili Kyckling med ingefära..mums!

Cloverfield va väl sådär. Den va lite jobbig ibland, va lite svårt att äta godis hihi! men slutet gjorde att filmen inte blev så bra, men den var sjukt bra gjord iaf.
Ute så snöade och det va riktigt mysigt att gå till bilen =)


I lödags va det rätt slappt under dagen hehe! vet inte vad som hände men iaf så där runt 14.45? kanske, så for jag in till stan, ville hitta nått fint jag kunde ha på kvällen. Vi skulle ju nämligen till Jennie, Jonas och Hampus där det skulle vara en sorts tillställning för syrran och mamma, men mest syrran eftersom hon fyllde 30 den 28:e och mamma fyllde år den 1:a så det va som för båda. Det va himla trevligt och mycket god mat och gott kaffe ;)

Idag har det varit lugnt, har varit rätt seg idag, sådär seg att så fort man typ lägger sig ner och blundar så somnar man, fast man egentligen inte är speciellt trött, det är som konstigt det där. Söndagsångesten har inte kommit riktigt än men kanske snart. Simon har farit till Sävar en snabbis och så skulle han till lägenheten på ersboda tvärt också för att dammsuga lite. Är nån som ska komma och kolla lägenheten imorn vid 18.

Men jag kanske ska slänga in en tvätt nu då och börja med maten, bullens pilsnerkorv är man ju inte sådär jättemätt på länge så nu börjar det vara dax för middag.

Ha en fortsatt trevlig söndag allesammans!

RSS 2.0