My name is Geraldine, I'm your social worker...

Jag hade jättekul igår med Hanna. Maskinen va grymma och jag och Hanna dansade som galningar =)
Vi spelade Wii på förfesten, så himla kul =)

men det värsta va den megasega uttagsautomaten vid åkerbloms. Jag hade stått hur länge som helst och försökt ta ut pengar och så kommer killen bakom mig fram och trycker på avbryt. Oj va arg jag blev! jag skrek åt honom och tillslut blev jag less och gick därifrån...usch!

Petrus har intruducerat mig för kanske ett av dom bästa banden just nu... Glasvegas! me like. Jag är heeeelt såld...

http://www.youtube.com/watch?v=dquK43zFfKc


ett skepp kommer lastat med en mirakel katt...

Var och hälsade på farmor igår.. hon har ju flyttat in till en lägenhet i bjurholm nu. Det va himla trevligt. Hon har fått det himla mysigt och fint i lägenheten =)

Iaf så ska jag berätta en himla rolig och bra historia. Min farbror och faster tar alltid med sina katter upp hit på semestern och så får dom vara i stugan. Vi har stugan på en holme i storarmsjön. 3 katter har dom med sig upp även denna sommar. När dom sen ska fara hem och ska packa ihop allt och fara hem så fattas en katt (en rödhårig hankatt på 6 kilo). Han är liksom bara borta, dom ropar och ropar på honom men han kommer inte fram och tillslut måste ju dom fara hem så dom säger till mamma och pappa att hålla utkik när dom är där men ingen katt syns till. Eftersom pappa sett en örn flyga runt sjön lite då och då så börjar vi tänka att han förmodligen blivit tagen av örnen (dom kan förmodligen ta stora katter också). Man har ju som aldrig riktigt kunnat släppa det där och man har ju som sett honom framför sig bli tagen av en örn. Hemskt hemskt. Den här veckan som nu har varit har min kusin stefan, min kusin christines sambo Julle, deras kompis Isak och hans bror varit i stugan och fiskat. Dom hade tagit med sig flyers som dom skulle sätta upp innan dom for hem igen. Farmors granne och många fler runt om i byn hade hört talas om denna katt som bara försvunnit så när farmors granne hade fått ett samtal från sin son som bor i ottervattne. Han och några fler hade sett en röhårig katt runt husen där i nån vecka och ingen hade vetat vems katt det va och katten tydde sig som till barna och sådär så hon hade ju direkt tänkt på stockholmskatta ;) och så ringde hon till farmor direkt och farmor ringde till min kusin stefan som då fortfarande var kvar i stugan (igår, dom skulle även åka hem igår), så dom for dit och locka på han då men han kom inte fram. Dom for hem till farmor och åt lunch och medans dom va där kom även barnen hem från skolan och då kom katten direkt fram och så då när dom körde tillbaka till ottervattne kom han direkt och sprang in i sin bur =) och dom kände ju direkt igen att det va han det va liksom ingen tvekan. Så vi vet inte riktigt hur det har gått till och det är ju nästan 2 månader sen han försvann. Antingen har han simmat över sjön eller smygit ner i båten när ingen sett...ett mysterium helt enkelt! men troligtvis så va det så att det åskade hemskt mycket där en kväll och det va tydligen världens knall och han blev säkert jätterädd och hoppa i vattne och simma över. Men han såg välmående ut och pälsen va fin så det känns ju som bra.. så det slutade lyckligt. Min faster hade blivit överlycklig när hon hade fått hem han för hon visste inget fören katten va hemma =)

mirakel katten Seppo


såhär vackert är det i Näsland på hösten

 


Ikväll blir det lite fest med Hanna och Wii ;)

tjo!

Klungan

Mycket roliga klipp =)








nån som ska se Det är vi som är hemgiften?

Some might say...

Jag har bara två körlektioner kvar och det känns helt galet. Det känns lite som att när jag får mitt körkort så kommer jag typ krocka direkt..hehe! nämen faktiskt, hela tiden nu när man kör med lärarn så kollar ju han också efter bilar, hinder och cyklister osv. Men sen då? när man helt plötsligt sitter i bilen själv... då är man heeelt ensam! hinner man se alla hinder då? det är liiite scary! men i slutet av oktober blir det förmodligen halkbanan...iiik!
Men det ska nog gå bra det här... få se till att köra mycket med pappa nu också.

Ska hälsa på farmor imorn.. hon har flyttat till en lägenhet inne i bjurholm ganska nyligt och innan bodde hon i ett stort hus ute i skogen hehe! Men det ska bli kul och se hur hon bor =) hoppas jag får övningsköra dit.

Sen en liten rolig nyhet. På onsdag ska vi fara och kolla på tre små valpar i Skellefteå. En blandras. Mamman är tydligen en mellanpudel/cairnterrierblandning och pappan är en yorkshireterrier/mellanpudelblandning. Valparna är så himla söta.. svarta allihopen! Det känns lite pirrigt och framförallt spännande =)

hejhopp!


1-års dagen...

Igår hade jag och Luviz varit tillsammans i ett år... Det firade vi med att äta ute på Angelini =) det va så himla gott. Luviz va så himla sugen på en köttbit så han åt entrecote och jag åt olivmarinerad lax med svart risotto, torkad tomat och ostronskivling. Det va hur gott som helst. Vi åt ju såklart efterrätt också. Pärongele med sorbetglass och tryffel mmmm det va så gott =) så drack vi lite vin också till maten. Köket bjöd också på en aptitretare innan huvudrätten och äppelsnö som skulle neutralisera munnen innan vi fick efterrätten..det va lite annorlunda att äta snö hehe! Vi hade himla mysigt =)
Ett år har gått riktigt fort, Det säg ba svosch! Men det känns huuur bra som helst...


Innan vi for och åt träffade jag Hanna en stund och vi spelade massa Wii som hon hade köpt i gbg.. hehe! va ju kanske hur kul som helst =) jag vill också ha!

Vi har haft Della nu också sen 21 igår kväll till strax efter 10 nu på morgonen.. det blir så tomt direkt utan henne hehe! menmen, man kanske ska skaffa sig en egen vovve.
Vi kollade även på Don't mess with the Zohan igårkväll..hehe! den va himla skojig =)

Har min sista teorilektion ikväll och imorn ska jag köra i stadstrafik för första gången med min körlärare. Får se hur det går, har ju kört i stan med pappa och det har ju som gått bra.

Jag älskar Oasis nya skiva och jag bara längtar tills jag har den i min hand =)

låttips:
Oasis - I'm Outta Time

då va denna helgen slut

Idag har vi lilla sötnosen Della, vi kommer ha henne tills imorron... hon är ju för go! önskar jag hade en egen vovve. Hon har precis varit ute och sprungit av sig lite energi och så har hon bajat! känns bra hehe!

annars har helgen varit himla trevlig.. i fredags grillade vi som sagt vid Sävar ån.. mysigt när det börjar bli så mörkt nu på kvällarna..
Igår intogs det lite alkoholhaltigt samtidigt som vi kollade på film (jag, simon, albin, åström och erik), ironman blev det.. heeelt okej film.. sen for vi på Pipes, där var det trevligt =) liiite för hög ljudnivå men det får man ju räkna med.


Igår fick jag även Oasis nya skiva eller ja den hade läckt så jag har nu hela skivan på min dator och jag har lyssnat på alla låtarna väldigt många ggr. Jag hade faktiskt nästan sagt till mig själv att jag minsann skulle vänta med att lyssna på skivan tills jag hade den i min hand, men det gick ju inte värst bra. Jag väntade i stortsett inte en sekund med att skaffa skivan och jag funderade inte ens på att inte lyssna på den... sen satt jag där och lyssnade på låtarna en efter en och så efter det sista och 11:e spåret så va det gjort. Jag hade lyssnat på hela skivan och då fick jag nästan, men bara nästan lite dåligt samvete och så tänkte jag att det faktiskt hade varit roligare att vänta och då när man får skivan kan man också följa med i texterna... det är ju en charm för sig. Men jag kunde helt enkelt inte vänta, jag har för dålig själv disciplin helt enkelt...

Nu ska jag borsta tänderna och hoppa i säng och hoppas på att Luviz slutar spela det där jäkla bloons spelet...hehe!


Jag skulle vilja ha alla fyra som enskild tavla..skulle va naaaajs!


skulle vilja ha nån av dom här som tavla också =)
  


Natti!


Music is my hot hot sex

Nu när jag stod och gjorde kaffe så tänkte jag på när Luviz väckte mig häromdan genom att ställa kaffekokaren nedanför sängen =) hehe! det va rätt gulligt men jag blev först lite rädd men oj va gott det luktade, så härligt att vakna till den lukten...

igår va det födelsedagsfika hos Annelie och Albin, Albin fyllde 23 och vi tog då med oss lilla Della så att hon fick träffa Saga och Abba... det gick jättebra! =) dom busade hela kvällen i stortsett.
Var även kul att träffa Annelie, det va ett tag sen, så det va himla trevligt och gott fika som vanligt ;)


ikväll ska vi grilla vid Sävar ån... det blir nog trevligt det med!

Sitter för övrigt och lyssnar på Kings Of Leons nya album, får tacka Linnea för det..  
det låter mycket bra, älskade Kings Of Leon =)

nu ska jag kolla blocket...


tror för övrigt att jag har haft den där rubriken förut.. men skitsamma!

nån fler än jag som har sett detta?
Totoro.




en kul grej

Kryssa i vilka barnprogram du minns & se hur gammal du är:

[ ] 100 kilo godis
[ ] abrakadabra
[x] allis med is
[ ] anki & Pytte
[x] arthur
[x] babar
[x] bananer i pyjamas
[ ] barnen på luna
[x] barnens detektivbyrå
[x] bert
Summa: 6

[ ] biker mice from mars
[ ] brum
[x] bröderna Fluff
[x] bullen
[x] dagensvisa
[x] disneydags
[ ] dj kat show
[ ] doktor mugg
[x] doktor snuggles
[x] doug
Summa: 6

[x] ducktales
[x] ebba & didrik
[x] fem myror är fler än fyra elefanter
[x] hajk
[x] hjärnkontoret
[x] ika i Rutan
[x] joelbitar
[ ] jupiter
[x] kalles klätterträd
[ ] kannan
Summa: 8

[x] kenny starfighter
[x] kosmos & kattis
[ ] KTV
[ ] leksakernas hemliga liv
[ ] lilla aktuellt
[x] lilla sportspegeln
[x] långbens galna gäng
[x] nalle har ett stort blått hus
[ ] olle ek
[ ] pellepennan & suddagumman
Summa: 5

[ ] pip-larssons
[x] pippi pelikan
[x] planeten pi
[x] pokémon
[x] REA
[ ] rummel & rabalder
[ ] rädda joppe - död eller levande
[x] skrotnisse & hans vänner
[ ] skuggornas hus
[x] teletubbies
Summa: 6

[x] trasdockorna
[x] trazan & banane
[ ] williams önskestövlar
[ ] volrammos
[ ] ökenbio
Summa: 2

totalt:33

1-11; 25-30 år                        
12-22; 20-24 år                      
23-33; 15-19                          
34-44; 10-12 år
45+; 7-9 år           

Ja jag har för bra minne helt enkelt...

storstads kontroll

tänker på min kära syster när jag ser detta....hehe!

Inte en dag för sent....

Nu ikväll har jag haft en liten nostalgitrip på youtube. Gamla barnprogram. Jag har letat och letat det jag kollade mest på och det jag minns mest av alla. Jag har frågat kompisar om speciellt två program men som dom flesta inte verkar ha nån aning om, jag började nästan tro att jag fantiserat ihop allting hehe! men det visade sig att så var inte fallet. Tack vare en community där det va många som förklarade och många som då även visste vad personen menade så där fick jag mina svar. Men än så länge har jag inte hittat nått klipp från Vetrinärer fru Doddy som bodde i ett blått hus med sin katt. På kvällen tittade dom på månen...

 
detta va det den enda bilden jag hittade från det...

Annars va det såklart de vilda djurens flykt, men jag tror dom flesta vet vad jag menar.. det va hur bra som helst..
Vesslan...hihi!



och sist men inte minst BLUFFARNA!!! =) äntligen jag har säkert letat i 10år efter detta.. har ju inte kommit på vad det hette och som sagt ingen annan har verkat veta vad jag pratat om... men det va sjuuuukt bra ;) hehe!








Känns som att en stor sten lyfts från mitt hjärta... äntligen =)

I wanna ROCK with you....

För ni som inte fattat att "some might say" är "kommentarer" så skriver jag det nu...


"some might say" är "kommentarer"....


Har sett Wanted ikväll med Albin och Luviz... den va väl okej!
körde runt hela jäkla stan också tidigare efter körningar... nu börjar det minsann va kallt ute.. på med vinterjackan.

nu är Luviz och Albin ute igen, jag palla inte att följa... blir sängen nu istället..

GODNATT!!!

drömde om en massa stjärnfall...

Jag jobbade i torsdags, 16-21 gick hur bra som helst.. va bland dom lugnaste kvällarna på länge =) riktigt skönt eftersom det ändå va ett tag sen nu som jag jobbade kväll. Jag hade ju hört då jag jobbade på måndan att det på sista tiden hade varit så jobbigt att jobba kväll speciellt på nedervåningen så jag förberedde mig på det värsta men det gick huuur bra som helst =)
Igår hade ordinarie personal temadag så det va bara vikarier som jobbade igår då jag jobbade. Jag jobbade 7-16 och det gjorde typ alla som jobbade dag så det blev en heeel del dötid. Fanns liksom ingenting att göra och så fort det fanns nått att göra som typ att ge mediciner till några kl 14 så gick det ju på ett litet kick eftersom vi var så många..hehe! inga va det som larmade heller..knappt! så efter att ha suttit inne på kontoret i ca 30minuter så gick vi och drack kaffe i typ 50minuter haha! galet.. men fanns ju liksom inget att göra.. det är det som är liiite segt ibland med det där jobbet... aja! det blir ju pengar iaf =)

Igår åt jag och Luviz älgkött till middag med hasselbacks potatis (var väldigt länge sen som jag åt), vilket var mycket gott =)
Sen så plugga Luviz lite mer och jag kolla på Ensam mamma söker och sing-a-long hihi! två rätt bra program ändå =)
Sen kollade vi på The Island.. en mycket bra film...

Idag ska vi fara på ön och kolla på en hundutsällning =) det ska bli kul..

tjo!


lite läskigt ändå

Det va ju tur att inte jag läste det där igår, för då hade jag förmodligen varit väldigt orolig idag.. tycker sånt där är himla läskigt...

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1293738/forskare-i-morgon-gar-jorden-under



Kommer framför allt ihåg en gång i typ mellanstadiet. På skolan ryktades det om att jorden skulle gå under efter klockan 14 o.s.v. Jag blev såklart väldigt orolig. Jag kommer ihåg att när jag sen kom hem efter skolan där vid 13.30 tiden och jag visste att mamma slutade 14.00. (Jag var för övrigt ensam hemma)
Jag satt på köksbordet och kollade ut genom fönstret från då jag kom hem tills jag såg mamma komma på cykeln. Jag var så himla rädd att jag inte skulle hinna träffa mamma innan jorden skulle gå under. Men såklart mamma förklarade ju sen på en gång att det där bara var struntprat och att det säkert bara va nån som startat det med flit under en rast.
Tror det är nånting som ligger kvar och pyr....

I want to sleep...

Idag for Luviz iväg till Lycksele/Björksele.. han ska hämta hans föräldrars bil som står där och försöka fixa servern som dom här där uppe... Men han kommer hem redan ikväll som tur är =)

Så helt plötsligt blev det massa jobb..
Jobbar imorgon kväll och hela dagen på fredag, känns liiite drygt.. men jag behöver verkligen pengarna.

Kände mig så konstig igårkväll och dom senaste dagarna har jag sovit hemskt dåligt, vet inte vad det är. Men jag kommer liksom aldrig riktigt in i den där djupa sömnen utan vaknar hela tiden och känner mig inte så avslappnad helt enkelt. Vet inte vad som gör att det är så.  Detta gör ju att jag är trött större delar av dagen och det är ju inte så kul...

jaja! Nu ska jag äta och läsa teori.. har ju teorilektion ikväll.

tjo!


fuskpalla!

Ikväll gick jag och Luviz på konsum för att kompleteringshandla... påväg hem går vi förbi (som vanligt) massa äppelträd och som dom flesta vet så luktar dom rätt gott... alla mogna äpplen ;) Man får en speciell känsla av lukten. Förmodligen nått som har med barndomen att göra. Iaf så började vi prata lite smått om det och sen helt plötsligt efter ett äppelträd så har någon plockat äpplen (förmodligen ägaren till äppelträden) och lagt dom i en liten korg och ställt den på deras stenmur ut mot vägen. Det va ju som trevligt. Så vi fuskpalla ett äpple.. rätt smart! för trevligare det än att ha massa småglin som pallar hela tiden =)

Vilken jäkla idiot...

Blir riktigt irriterad när man läser/ser sånt här...usch!

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/article3272122.ab



ca 1 och en halv minut in i klippet.
Fallet ser riktigt otäckt ut... stackarn!
lite synd var det att Liam inte fick till en smäll på idioten...




Annars så kan jag berätta lite om helgens bravader... ja om man nu kan kalla det det. Men fredagen var rätt lugn. Jag och Luviz va bjudna på en "sittning" på fredag kväll hos kära broder. Syrran, Jonas och Hampus va även med. Va ost och korvbricka och lite annat smått och gott. Kul att träffas och umgås lite =)

På lördagen så va det "nytt jobb"-fest hos Sparven.. blev sedan utgång på cover club/schlager baren. Men förfesten va mycket trevlig och massa gott tilltugg.. påminde rätt mycket om tilltugget vi hade fått dagen innan hos broder Mattias =) Väl ute blev det rätt mycket dans och det är ju aldrig fel..hehe!

På söndagen va det födelsedags-fika i Sävar. Luviz pappa fyllde år. Det va ju gott och trevligt såklart =)

dom ringde även från sofieborg igår och frågade om jag kunde jobba idag. Det kunde jag, så jag jobbade 06.45-14.45 idag... kändes lite drygt sådär när jag gick och la mig igår kväll eftersom jag typ inte jobbat på 3 veckor. Men klart det är ju som trevligt och komma ut från lägenheten ibland också och träffa folk. Gick bättre att jobba än väntat. Sen blir det mer jobb på fredag också =)

Nu ska jag nog kolla lite MTV-gala..

Låttips:
Foo Fighters - Cold Day In The Sun

tjohej!

Gårdagens middag och dagens lunch....

Sötsur Räksoppa (Tom Yam Gung)

♦ 16 tigerräkor (vi tog dubbelt så många vanliga räkor)
♦ 4 röda chili, gärna thailändska (vi använde 1 och ½ vanlig chili och det räckte gott och väl)
♦ 2 stjälkar citrongräs
♦ 6 färska limeblad eller frysta/torkade

♦ 7 cm galangal eller ingefära
♦ 10 champinjoner (färska)
♦ 10 stjälkar koriander
♦ 1 lime
♦ 12 dl vatten
♦ 2 tärningar tom yam gung-buljong, kyckling-,fläsk-och nötköttbuljong. (vi tog en hönsbuljongtärning och en köttbuljongtärning)
♦ 1 tsk salt
♦ 4 msk fisksås
♦ 1 burk kokosmjölk


1. Skala tigerräkorna. Kärna ur och krossa chilin i en motel. Skär citrongräset i 4 cm långa bitar och pressa dom lätt med kniven. Riv i limebladen i 2 delar, skiva galangalen i tunna skivor och dela champinjonerna . Finhacka koriandern. Skär limen i klyftor.

2. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Tillsätt buljongtärningar och salt. Lägg i citrongräs, limeblad och galangal. Låt koka i 10-15 minuter.

3. Tillsätt räkor, krossad chili, champinjoner, fisksås och kokosmjölk. Koka i yttligare 5 minuter under omrörning.

4. Lyft av plattan och strö i koriander. Pressa en limeklyfta över rätten vid servering.


Jag och Luviz gav denna maträtt en 8 av 10 möjliga... mmmm! JÄTTEGOTT ;)


Röklukt?

Har under kvällen luktat rätt så mycket rök här på sandbacka.. vi märkte det pga att det luktade väldigt mycket även inne i lägenheten...

men har nu fått ett var...

http://vk.se/Article.jsp?article=213631


ska bara säga "lite röklukt" omkring sig... det luktar ju för tusan över hela sandbacka... hmm!?

Jag vill bara säga en sak...

Angående en kommentar på mitt förra inlägg....

Nej jag är ingen groupie! jag är ett fan som bara är liiite mera fan än vissa andra fans ;)

det ryktas även att Oasis ska komma till Sverige i februari... låter rätt så intressant ändå =)

Cold day in the sun

Oj nu har jag varit himla dålig på att uppdatera.. har helt enkelt inte orkat, men jag kände nu att det var dax att ta tag i saken....

Ihelgen var det storbesök från england och sthlm.. kompisar som numera bor i england och sthlm. Maria och Nadja.. så helgen har varit rätt fullspäckad.. blev alltså en tvådagars. Man märker ju att egentligen orkar man inte med tvådagars längre.. krävs ju nästan två återhämtningsdagar efter en sådan helg. I fredags blev det iaf förfest först hos Hanna och sen i röbäck som jag tidigare nämnde. En fest som var väldigt välplanerad. Jag gillar att hon som höll i festen först att fixat en festlokal och dessutom bränt 5stycken skivor, skrivit upp låtarna och vilket numer på 5 olika lappar beroende på vilken skiva det var och tejpat fast dom på väggen bredvid stereon. Det tyckte Madde va rätt så smart =) det underlättar en hel del och man behöver inte höra 7000 intron innan nån bestämmer sig för någon låt. Sen bar det iväg till krogen Krogen (det var invigning), men tydligen att det inte spridits speciellt bra så det var väl vi, som var ett gäng på ungerfär 9 pers + kanske 6 pers till som hade väldigt mycket plats med andra ord. Men vi hade rätt så trevligt iaf hehe!

På lördagen blev det kräftskiva och det va i sortsett bara jag och Anders som åt av kräftorna. Hanna var ganska bra, Sofia va mindre bra och Nadja var sämst ;) men vi hade färdig skalade kräftstjärtar också som tur var =)
Lite sill och potatis och så nubbe på det så blev det riktigt najs. Efter middagen blev det även lite singstar... funkar alltid! förutom att Maria tjurade lite och ville mest bara språka. Sen va det ju tänkt att vi skulle på den sista Shape Up:en men där va det ju packat och tydligen extremt lång kö så det blev Scharinska istället. Vilket inte var så dåligt heller. Scharinska är lite av ett ställe som man lätt glömmer bort. Fy skäms!

I helhet, en mycket lyckad helg! =)

ja annars denna vecka så har vi varit lite hundvakt.. vilket alltid är kul =)
Sen va det väldigt kul att få hem Luviz i söndags... mycket trevligt! vi åt en sen tacosmiddag när han kom hem..
bilen luktar avgaser eller iaf inne i bilen... lite läskigt.
Jag får ont i magen då jag tänker på uppkörningen..

Jag tänker även på det här med att så fort det är Oasis som ska släppa ett nytt album så blir jag så himla lätt fokuserad på det och bara läääängtar tills albumet släpps.. läser på communitys och lyssnar på spelningar där dom sjunger några av dom nya låtarna på albumet... och det är liksom bara när det gäller Oasis som jag blir sådär. Men det är kul =)

RSS 2.0