sväljagummibandsiri...

Ikväll bajsade Siri ut ett gummiband...låg där så fint inlindat i resterande bajs.
Det tyckte vi va rätt kul.

Har jobbat idag 7-14. Fattar inte hur jag kan bli sjukt trött av att jobba 7-14 två dar i rad. Aja! sen så for jag och Luviz på systembolaget och sen barnens hus för att köpa en present till lilla Hampus. Jag känner mig rätt nöjd över inköpet av present =)

Imorn är det valborg och det betyder fest på Carlshem..ska bli skojsigt!

ha ne!


så kan det gå

Översvämning på i20


Lite senare

Ja vad jag kan säga om helgen så hade jag en sjuuukt bra helg ;)
På fredags kvällen hyrde jag och älskling Låt den rätte komma in. Ni vet den svenska vampyrfilmen.
Heeelt okej...aningen seg i mellanåt men i långa loppet va den bra. Den var annorlunda om inte annat.
Jag va lite orolig över att jag skulle få mardrömmar. Jag brukar få mardrömmar av filmer jag inte tror jag ska få mardrömmar av. Som t.ex. Van Helsing...hahaha! aningen pinsamt ;)
Men inga mardrömmar iaf...skönt ;)

Hade tjejkväll på lördan med gamla klasskompisar. Det va jättekul och jag hoppas det blir snart igen. Åt himla god mat och hade det allmänt trevligt.

Fina dagar har vi haft under helgen förutom idag, men det behöver ju komma lite regn också och va gör det om det regnar om man ändå jobbar?
Tror mina nyplanterade blommor mådde rätt bra av regnet också. Jag och Luviz va nämligen på Plantagen igår efter att vi hade storhandlat på Coop och då köpte jag lite panseér (om det nu stavas så), köpte solöga och lite frön =) Bl.a. Koriander, gräslök, dill och persilja. Kul att prova bara. Hoppas mest på koriandern hehe! Köpte en till "utekruka" av trä och så en helt ny kruka till min blomma här inne som måste sättas om för första gången efter tre år? stackarn. Köpte även sånnadär fina trädgårdshandskar ;)

Nu har jag betalat alla räkningar...usch så tråkigt det är.


ner i en klosett

På Sofieborg finns det ändå många söta tanter och gubbar =) Man blir så glad av många.. deras små gulliga kommentarer. Idag fick jag även veta varför många äldre kallar toaletten för "klo". Det är ju en förkortning på klosett. Att jag inte fattat det tidigare..
Dum jag kände mig när en tant förklarade det för mig...hehe!

Nu ikväll hade jag även baslektion...otherside med RHCP fick vi bl.a. lära oss.. inte hela men en del =) går framåt.

Helgen ser jag riktigt framemot. Tror det kommer bli riktigt trevligt att träffa gamla kompisar och snicksnacka och äta god mat och dricka gott. Inte varje dag man får göra det.

Här bjuder jag på en sång också...natti!



SIIIIRI!!

Sötnosen våran i vårsolen


Onsdag 22/4

Kl 10.00 ska jag vara på upprop på NTI skolan. Ska gå matte B på distans.. jag är faktiskt rätt så nervös =/

Igår såg jag och Hanna på Patrik 1,5. Det var en fin film tycker jag =)

ska jobba en kortis på hemgården idag också 13-16. Dom ska ha arbetsplatsträff.
Sen ska jag och Luviz göra hemmagjord pizza...mumma! =)

näe nu måste jag praygive mig...tjo!

ingridienser

En liten fundering såhär mitt på dagen.

Vi alla har ju skippat en ingridiens i ett recept kanske pga lathet eller just för att det inte är en ingridiens man gillar speciellt mycket. Men det är så himla tråkigt att ändå tänka så. För kanske är det just den ingridiensen som gör maträtten till den goda maträtt den säkert är. Jag och Älskling t.ex. hoppar oftast över att köpa lime eller citron om det ska va saft och rivet skal från dessa frukter eftersom vi har såndär färdigt saft på flaska. Men förmodligen blir det inte alls samma sak. Skalet gör ju säkert en hel del och just den färskpressade saften..absolut. Det ska ju va i av en anledning förmodligen. Samma med t.ex. koriander som är hur gott som helt färsk så blir jag snål och tar min torkade koriander istället. Är ju låååångt ifrån samma sak. Sen att man inte har i saker för att man inte är så förtjust i det är bara ett tecken på feghet. Man måste ju prova för gudskull... man har ju inte direkt nått att förlora =)

paltkoma

Igår blev vi bjudna hem på paltmiddag hos älsklings farmor och farfar. Det var faktiskt himla gott med palt. Som ni alla vet har jag ju varit lite anti palt. Men oj va gott det va. Kanske va jag bara hungrig eller så har jag kommit över denna "palttröskel" =)

För några dagar sen köpte jag och älskling en hundhårstrimmer. Tänkte det skulle va bra nu när sommaren närmar sig så Siri kan va kortklippt så det inte blir så varmt. Vi köpte den på Rusta för 150kr? ungefär. Det va ju ett rimligt pris tyckte vi. Men ja nu förstår vi varför den va så billig. Den pallade inte alls Siris päls. Man ska väl liksom inte behöva hålla i pälsen som man ska klippa bort?

Nu ska jag ringa chefen.

hejsvejs


hmmm

what's the point?

näe nu är jag less...

Vilket blåsväder det har varit idag, men så fort det inte blåste va det riktigt skönt ute =) höll dock på att blåsa bort då jag gick på "bullervallen"?  vid E4:an efter sandbacka med Siri idag.
Idag har vi "storhandlat". Det va visserligen inte så mycket storhandling eftersom vi inte har så mycket pengar nu såhär innan löning. Men vi handlade det nödvändigaste och jag tror vi fick med varor som räcker för mat i veckan =) Känns rätt så bra fast vi nu är i storsett panka. Men mat har vi.
varsin tidning fick vi också dessutom...lyx ;) hehe!

Det första jag ska göra när jag får lönen är att köpa ett par gummistövlar =) wihoo!
Ska även köpa lite kryddfrön (eller vad det kallas) som jag ska så. Ska bl.a. så koriander.. för jag tycker att koriander är huuuuuur gott som helst som färsk krydda...mums!

Jag behöver verkligen hitta "ny" musik. Jag är så less på allt jag har på min dator.. måste byta ut i stortsett alla låtar i mobilen NU innan jag blir tokig... tips någon?

Nu ska fortsätta kolla på ....och så kom Polly
TJO!


Who's gonna meet me on the otherside

Hur har nu helgen varit för Madelene? Jo tack bara bra.
Jag jobbade på fredan 13-21, va en låååång arbetsdag. Kom hem eller ja blev hämtad efter jobbet, åkte hem och kollade på en jättebra film. Howl's Moving Castle. Bara älskar sånna filmer. Borde se typ alla som finns =)

 


Igår jobbade jag 8-14. Steg upp rätt tidigt och duschade och gjorde mig relativt fin, packade med mig lite finare kläder. Jobbade, blev sen hämtad av Älskling och det bar iväg till Mo till Älsklings farbrors 40års kalas. Gud så gott det va. västerbottenspajen va mumma! ;)
Sen for vi hem igen..där vi 17 tiden. Hann knappt hem så bar det iväg till nästa kalasfika. Hos Erik som fyllde 25. Mycket gott fika va det även där. Där satt vi och snicksnacka lite. For hem för att rasta hunden och ge henne mat och blev sen upphämtade av Annelie & CO för att köra oss alla till Scharinska där Deportees spelade igår. Dom va jättebra. Jag upplevde det som att dom va bättre och mer taggade igår än på UmeåOpen. Men det kan bero på att jag va sjuuuukt trött där på lördan klockan 01.00. Kunde knappt hålla ögonen öppna då deportees spelade. Jag blir så glad bara jag får höra Who's gonna meet me. Den är ju underbar =)
Det va Jag, Älskling, Annelie, Sparv, Frida, Albin och Erik som va och såg dom. Jag tycker det va en mycket trevlig kväll och dag. Drack ett vinglas på scharinska. Vitt. Det va ju kanske inte det godaste jag druckit..hehe! Men det va faktiskt himla kul att kolla på allt folk och märka att ljudnivån och musiken bara blev högre och högre där efter Deportees. Man märker saker som man annars inte märker då man intagit massa alkohol.



Idag vet jag inte vad som händer. Får se!
tjohej

Ny dag nya tag...

Vädret är iofs inte roligt, men idag känns det faktiskt bättre än va det gjorde igår. Jag känner mig aningen gladare och snart ska jag till ams. Ska ha jobbgarantimöte med min handledare. Får se vad hon har att säga, jag har iaf några frågor.

Kanske skriver jag lite senare också.

Ha en bra torsdag så länge!

det är bra



citat "Jag skulle kunna gifta mig med hans röst"


Jag ska försöka att se lite ljusare på livet... måste komma ur denna svacka!

Kortis!

ah så skönt att se snön smälta =) igår försvann det sjukt mycket snö... I Like!

idag får jag hem min Luviz också.. jag längtar som tusan! ;)
har saknat Siri himla mycket också.

ska jobba på sofieborg idag, för första gången på evigheter. 13-17.30 får se hur det går.

Ja det är vad jag orkar skriva just nu....


Knockin' on heaven's door

Jag hoppas det är pga påskhelgen som gör att jag har haft sjukt dåligt med besökare nu under helgen. Jag menar jag har inte varit speciellt flitig själv på den fronten.
Men helgen har varit himla trevlig iaf. I fredags va våran lilla familj bestående av jag och Luviz och våran nu mera löptik Siri (inte undra på att hon varit bongstyrig dom senaste 2 veckorna) hemma hos ma&pa och hade lite familjemys med syskon och syskonbarn.
Siri gjorde en mindre uppskattad grej på fredagskvällen.
Innan själva middagen så hade mamma dukat fram all mat på bordet, Siri tassade runt där inne medans vi andra satt ute på altanen, jag va inne en snabbis och såg i ögonvrån hur siri såg ut att tugga på nånting under matsalsbordet och ja det va ju då påskskinkan som hon lyckats få tag i. Då blev matte mindre glad och hon fick sig en regäl utskällning och hon blev liten på jorden om man säger så. Jag blev så chockad för det är så himla olikt henne. Hoppas verkligen det är för att hon löper. Två stora tuggor hade hon hunnit ta... ajabaja! hoppa upp på en stol och råffa åt sig påskskinkan sådär..

Igår va det också himla trevligt hemma hos kusinerna och farbror och faster. Mycket god mat..MYCKET! laxen va kanske huuuur god som helst. Jag klarade intagningsprovet som basist till "bandet" =) det gick bra, kan typ en låt redan efter gårdagen. Känns bra!
Första repningen blir imorgon. Blir kul.

Nu ska jag gå och vara social med mamma och pappa. Jag sov nämligen "hemma" inatt eftersom Luviz och Siri är i björksele. jag tycker det är tråkigt att vara hemma själv.

Hoppas alla haft en lika trevlig påskhelg som jag.
TJO!

Not Fragile

Det regnar! =) Tycker det är lite trevligt. Fick användning för min nya regnjacka idag som jag fick i present då jag fyllde år i november. Tror det va andra gången jag använde den hehe!

Ska bränna lite skivor nu... det tycker jag är kul. Kan sitta ett bra tag med sånt ;) men är man musiknörd så är man.

Jag längtar så himla mycket tills helgen.. ska bli trevligt! =)
ska jobba imorn 8-12. Tur jag såg det fattades sa chefen.. för den turen va uppenbarligen helt missad. Stod inte på papperet där man skriver upp sig på olika turer som vikarie heller. 8-12 är ju liksom helt soft tid att jobba. Kanske inte ger sådär överdrivet med pengar men bättre än inget. Är ju 4-5 timmar man får jobba nästan alltid som vikarie när det ska dras in massa pengar.

Hane!

Påskägg? Ja tack!

Usch vilket tråkigt väder... vart är solen?
Om det ska va sånt här tråkigt väder skulle det lika gärna kunna regna.. för det skyndar ju på snösmältningen litegranna =)

Jobb idag 13-17, samma som igår.. najs! bättre än ingenting =)

Igår kollade jag och Luviz på Yes Man. Mycket bra film. Man blev som glad när man såg den. Lite gullig sådär. Typisk Jim Carrey film.

Längtar tills på fredag. Blir påskmiddag hos mamma och pappa, trevligt =) På lördag blir det nån typ av påskmiddag också skulle jag tro hos farbror Lars och faster Anna. Säkert lite födelsedagsfika också eftersom kusinerna fyller hela 17 år. Wierd! tror ju typ fortfarande att dom är 10 hehe! Då tar jag nog med mig basen också så jag kan försöka mig på att spela lite med pappa, Lars, broder och kusin Gabriel. Blir kul!
synd att Luviz drar till björksele på lördan. Vill ju som egentligen att han ska va med också. Men hans päron är i björksele nu ihelgen så dom ska ha nån familjepåskmiddag också antar jag =) Då tar han även med sig lilla Siri. Lite tråkigt, kommer sakna båda.

Näe nu ska jag göra mig iordning och snart ta Siri på en liten walk!
tjoflöjt!

The Weekend

Ibland..som idag, så funderar jag på vad som egentligen är poängen med att blogga. Det är ju nästan som att prata med sig själv.. envägskommunikation. Hur kul är det egentligen?
Ja menar visst, kul att skriva av sig i mellanåt men sen då?

Äh nu lämnar jag det där. Helgen har för övrigt varit en bra helg. Monsters VS Aliens på bio va kul. Känns som om man hädanefter alltid kommer vilja se disneyfilmerna i 3D =)
Fest på lördan på Röbäck..trevligt! Jag och Luviz följde inte med ut...det är om man säger så, lite sämre tider på pengafronten. Börsen/plånboken är inte direkt överfull om man säger så. Men det kändes rätt skönt att fara hem där vid 23.30 snåret. Vaknade pigga och utvilade på söndan och jag övningskörde till Bjurholm i farmors Lada Samara ;) det va kul. Vi hjälpte farmor att hänga upp lite nya gardiner och så va vi förbi en sväng i näsland och hämta lite stuff farmor behövde. Jag glömde såklart både vantar och koppel där så jag och pappa va tvungen att fara och hämta det sen. Men jag körde så det va ju roligt ändå. Körde hem till Umeå sen också med BMW:n efter en sill och potatis + köttfärslimpa middag, gött! Lämnade Siri hemma och blev skjutsad in till stan där älskling, sparv och frida hade ätit pizza på maxim sen blev det bio. 7stycken va vi som såg fast & furious 4. Heeelt okej film.

Jag gillar inte när saker och ting krockar... det är som tusan då det ska planeras saker.

aja!
bye bye see you later alligator!

Birds

Frida Hyvönen, tack för att du gör så trevlig musik =)


Klinka?

Wohoo! fredag... det brukar ju innebära helg och vila, men när man jobbar så pass lite som jag så blir man lite dagavill som den äldre generationen skulle kunna säga, alltså jag hinner inte med..rätt som det är är det fredag igen. Helgen känns inte lika fantastisk längre. Fast det braiga med helg är att man:

1. Får äta godis igen.
2. Umgås med folk som äntligen är lediga igen efter en låååång arbetsvecka. (lång? det va ju nyss helg tycker jag)
3. Min kära sambo tar liiite ledigt från pluggandet
4. Man får lyxa till det lite här hemma. Städa, tända lite ljus, klä sig lite finare.
5. Man behöver inte få ångest över att man inte jobbar.




Jag har just klinkat på basen lite... vet inte om man kan säga att man klinkar på basen. Man klinkar på gitarren men klinkar man på basen? ja en bra fråga tycker jag... själv har jag ingen aning, men jag tycker det låter rätt bra att skriva att man klinkat på basen ;)

Jag hade ju min första elbas lektion igårkväll. Det va jag och två 13 åringar hehe! man kände sig rätt "dum" då man satt där och inte riktigt förstod allt vad läraren sa. Dom sa ju ingenting. Det va ju bara jag som satt och sa att jag inte fattade nånting. Dom små kanske inte våga vad vet jag. Men när vi sen gick ner och pluggande in baserna och gitarren så öppnade den lilla "pojken" sin mun direkt och började fråga massa saker. Kanske va det jag som lättade upp lite då jag satt där som ett frågetecken. Men faktiskt efter en lektion. EN lektion så känner jag mig faktiskt mycket klokare. Det här med tabulatur verkar ju inte sådär överdrivet svårt ändå. Men ja nu ska jag ju inte säga att jag är nån expert såhär direkt efter en lektion. Jag har suttit och kollat lite bas tabbar på internet nu, speciellt oasis låtar och ja jag erkänner att i mellanåt va det väldigt svårt att hänga med. Men det tar sig sa...vem?

Jag tycker det är svårt att "byta" ackord fort...iik! jag hoppas jag blir bättre iaf. Men egentligen tvivlar jag inte.



Ihelgen är det ganska mycket planerat. Ikväll ska jag och min kära sambo kolla på 3D versionen av monsters vs aliens (engelsk tal men otextad) hoppas det går bra.
Sen imorgon (lördag) ska vi hem till Åström och inviga hans barbord =)
På söndag blir det bio igen...vi blir ett gäng som ska se fast & furious 4...ja egentligen inget jag skulle se på bio men jag hänger på =)

Om ett tag ska jag köra lite bil och så ska jag gå igenom säkerhetskontrollen för den har jag nästan noll koll på....

Föresten... angående min lilla "mixpod" här på sidan... jag hoppas den uppskattas =)

Ha en bra fredag allesammans!


Me Like!

Har blivit mycket bloggande nu på senaste... men detta måste jag bara lägga upp.



Vet inte vad det är men allting med Robyn tycks bli KANON! =)

en grej...

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du?: Madde
2. Ett ord på fyra bokstäver: Meta
3. Flicknamn: Mona
4. Pojknamn: Mats
5. Yrke: Målare
6. Färg: Mörkgrön
7. Klädesplagg: Manchesterbyxor
8. Mat: MAX
9. Sak i badrummet: Mascara
10. Plats/stad: Mariestad
11. En orsak att vara sen: Missade bussen
12. Något man skriker: Maaaaat
13. Film: Mean Girls
14. Något man dricker: Mer
16. Djur: Mullvad
17. Gatunamn: Mariehemsvägen
18. Bil: Mazda
19. Sång: Morning Glory


Rätt kul men svårt... prova!

en fråga

hej! nu är det så att jag undrar lite över hur man fixar så så att man kan se "vilka" som besöker ens blogg???... ni som har så vet väl va jag menar...

TJO!

Hopparn!

  

RSS 2.0